SpaceRHomeCrewEventsForumReviewsRankingSpaceL

Super Smash Bros. Brawl Rules

Algemene regels

Breng je eigen controler mee! We hebben wat reserve controlers maar niet genoeg om iedereen te voorzien. Je bent verantwoordelijk voor je eigen spullen.

Zorg dat je op tijd bent! Laat je tegenstander niet te lang wachten. je riskeert diskwalificatie.

Elke actie die het spel zal hinderen van verder te gaan (b.v. pauzeren, het spel resetten, characters die verdwijnen,...) zal resulteren in diskwalificatie van de speler die de actie heeft veroorzaakt. Elke speler is verantwoordelijk voor het kennen van de character waar hij of zij mee speelt en is bijgevolg op de hoogte van eventuele fouten die gemaakt kunnen worden.

Heb ten alle tijden respect voor je medespelers. Een beetje trashtalk is niet erg, maar hou het netjes. PushStart kan ten alle tijde spelers weigeren.

 

Singles

In de eerste ronde maken we gebruik van een poolsysteem.
Een gevecht bestaat uit een best-of-3 set. De eerste die 2 matches wint, heeft de set gewonnen.
- Per match krijgt iedere speler 3 stock.
- De timer staat op 8 minuten.
- Items staan uit.
Het aantal gewonnen matches binnen een set, zijn je punten. Deze worden aan het eind van de pool opgeteld. Alleen de spelers met de meeste punten gaan door naar een double-elimination bracket. (Het aantal spelers dat door gaat wordt ter plekke aangeven. Dit ligt aan het aantal spelers en de tijd.)

De tweede ronde is een double-elimination bracket. Dit houdt in dat je na 2 verloren sets uit het toernooi ligt. De sets in de bracket bestaan nog steeds uit best-of-3 sets op de finale en eventueel halve finale na. Met oog op de tijd worden de halve finales best-of-5 sets en de finale best-of-7.

Voortgang van de set (op volgorde van handeling)

Bij dit systeem halen beide spelers één voor één een stage weg tot er één overblijft, waarbij de spelers die als eerste striked ook als laatste striked (1221). De eerste match wordt op deze stage gespeeld en het staat los van stagebans.

  1. De spelers kiezen hun personage voor de eerste wedstrijd.
  2. De spelers beginnen met stage striken over de starter stages.
  3. Elke speler kondigt één stage aan die de rest van set geband zal zijn.
  4. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op de stage die tijdens stap 2 is bepaald.
  5. De verliezer van de vorige wedstrijd geeft aan welke stage tijdens de volgende wedstrijd gespeeld gaat worden. Hierbij mag de speler kiezen uit zowel de starter stages als de counter Stages. De andere stages zijn banned
  6. De winnaar van de vorige wedstrijd bepaalt zijn of haar personage.
  7. De verliezer van de vorige wedstrijd bepaalt zijn of haar personage.
  8. Herhaal stap 5 tot en met 8 voor alle volgende wedstrijden.

- Je mag niet de stage kiezen waarop je gewonnen hebt (binnen de set).
- Als spelers blijven counterpicken met de characters, worden er double blind    picks gebruikt. Iedere speler geeft dan een character op aan een    onpartijdige scheidsrechter. Hierna kiezen de spelers hun opgegeven    character en begint de match.
- Metaknight's Infinite Cape glitch is banned.
- Als een match eindigt met Bowser die zijn 'suicide claw' doet en het spel    resulteert in 'sudden death' dan wordt deze genegeerd en telt het als een win    voor Bowser. De suicide move van Ganondorf valt ook onder deze regel.
- Geen stalling.
   Stalling is het opzettelijk vermijden van elke vorm van conflict zodat de    match onspeelbaar wordt. Wegrennen van een tegenstander om een betere    positie in te nemen, wordt niet gezien als stalling, maar een infinite grab    tegen een muur wel. In het geval van een normale infinite grab moet deze    eindigen zodra de andere speler een damage-percentage heeft van 300%.

 

Doubles

De regels voor Doubles staan gelijk aan Singles met de uitzondering dat er in teams van 2 personen gespeeld wordt. Er kan door de leiding gekozen worden gelijk een double-elimination bracket te spelen, in plaats van eerst een pool te spelen.
- Per match krijgt iedere speler 3 stock.
- De timer staat op 8 minuten.
- Items staan uit.
- Friendly fire staat aan.
- Er worden dezelfde stages als bij singles gebruikt.
- Het is toegestaan om een stock van je teamgenoot te gebruiken nadat je    eigen stocks op zijn. Dit doe je door op A en B te drukken na je laatste stock.

push start pushstart
 
Brawl
brawl

WordPress Twitter YouTube Facebook

Contact - PushStart